Lokala konsulenter

Berätta för oss om sånt som har fungerat!

Vi lägger informationen här, så att andra får del av din framgång.

Det går bra att vara anonym om du vill.

Var först med att tipsa! info@winkir.se

En lokal konsulent "Språkrör" kan göra underverk och få helt nya grupper att komma på scenkonst.

Många moderna människor vill inte arbeta med styrelseuppdrag och strukturerade möten, men de vill göra nytta. Ge dem en fri roll som Språkrör.

Inga plikter eller krav, de ska tala om föreställningarna och hur bra det är med scenkonst på små scener. SMÅ SENER GER STORA UPPLEVSER och TEATER ÄR OMVÄLVANDE och MUSIK ÄR BÄST PÅ SCEN. De ska möta publiken på just det sätt som de brinner för. Ge dem verktyg och släpp dem fria, Komihåg att beröm är viktigt.

 

Driver du en teater-, musik- eller kulturförening med ideellt arbetande medlemmar?

När uppgifterna är roliga och stimulerande så blir det ofta fler som vill hjälpa till. Ideellt arbetande människor vill göra nytta, träffa andra, få uppskattning, känna sig fria och duktiga.

 

Lokala konsulenter hittas oftast, men inte alltid,  bland medlemmarna och tillsätts normalt av styrelsen. De får en tydlig uppgift, nämligen att få nya grupper att komma på föreställningar.

Ge konsulenten fria händer att utveckla sin verksamhet, kräv inte att Språkröret ska göra annat än det som ni kommit överens om. Låt konsulenten ta rollen som hjälte när det går bra för hen.

Målgrupper för konsulentens arbete kan vara: Människor som uppskattar TV, människor som tror att scenkonst finns på stora arenor, invandrarföreningar, läsecirklar, kamratföreningar, seglare, SFI-kurser, studiecirklar, stödföreningar som KRIS, företag, kommunala organisationer, yrkesföreningar, fackföreningar m.fl.

Medel för att få dem till teatern kan vara: Entusiasm, statushöjande, folkbildning, socialt och trevligt, upplevelse, nyfikenhet, erbjudanden ”passa på nu på tisdag, jag har fixat så att ni får gå gratis” m m.

 

Genom att konsulenten jobbar nära målgruppen så kan hen skapa individuellt anpassade paket som får fler att besöka föreställningarna och när många kommer börjar det snurra åt rätt håll, fler besökare ger fler besökare.

Tillbaka till Servicestationen