Erik Winqvist

Erik Winqvist har ett förflutet som VD, nu är han skådespelare och artist.

Inom näringslivet började han som läkemedelskonsulent på Abbott AB, blev produktchef på Famitalia Carlo Erba AB, därefter marknadschef på Cederroths AB och vd i femton år på Barab AB.

De sista femton åren har han arbetat som artist och föredragshållare. Skådespelare, sångare, saxofonist och talare.

Referenser: Klicka här

Recensioner: Klicka här

Född med silversked i munnen

Ofta använder jag mig själv som exempel, jag använder en liknelse om att jag haft tur och fötts med "Silversked i munnen" och kommer fram till att alla är födda med någon form av sked i munnen och att det viktiga är att använda just den sked som du har. Läs nedan om hur jag brukar inleda mina föredrag​​

När jag var fjorton år så kom den kända Stockholmsprofilen Vera Siöcrona fram till mig och sa ”Erik du ska bli skådespelare”. Vi hade just spelat ett folklustspel där jag fick vara bondpojke och springa framför en bil och ropa ”Godsherren kommer, godsherren kommer” min debut på scen.

Skådespelare?

 

Jag pratade med mina föräldrar de sa att det var väl ok, mamma tyckte att jag skulle bestämma själv. Men i min familj fanns inga skådespelare, det fanns bara direktörer. Pappa, farfar, morfar, mormorsfar, farfarsfar och så småningom blev mina bröder och brorsöner direktörer, där fanns faktiskt en kvinnlig direktör också, faster Anna på Gotland.

I min familj blev man direktör och jag var ganska lat så jag följde strömmen, gick på universitetet, började som säljare, blev marknadschef och vd för ett medelstort företag. Det var kul, jag tyckte att jag gjorde nytta, men något skavde, kreativiteten fick inte riktigt den plats den behövde.

Då kom jag på vad Vera Siöcrona hade sagt. I sakta mak sadlade jag om och lämnade näringslivet för artisteriet. Döm om min och mina kamraters förvåning, det fungerade. Publik och arrangörer kom. Idag turnerar jag runt hela landet och njuter tillfullo av artisteriets bästa sidor.

När jag berättat så här långt ser jag att åhörarna börjar tänka ”det är lätt för honom att säga, han som är född med en silversked i munnen”.

Det är sant att jag är född med en silversked i munnen, visst har jag haft mina eländen och motgångar, men det är sant att jag föddes med en silversked i munnen, det är inget jag är stolt över, men jag är stolt över att jag inte satte skeden på tvären i halsen.

 

Alla föds vi med en ”sked i munnen”, Skeden ser olika ut och det gäller att använda den och framförallt inte sätta den på tvären i halsen.

 

I mitt föredrag på arbetsplatser berättar jag hur man kan göra och tänka för att inte sätta skeden i halsen. Istället ska man använda den så att det blir bra.

 

Mycket handlar om att acceptera situationer som de är, utan att döma eller bedöma, det som är det är.

Först när man lyckas med att acceptera utan att döma eller bedöma, först då blir du fri att påverka din framtid.

Dessutom brukar jag tala om hur man skaffar sig en bra riktning i arbetet och livet.

 

Föredrag eller två timmars utbildning?

Nu kan du välja mellan ett föredrag eller, om ni är en mindre grupp, 2-timmars utbildning.

Vilket du än väljer så är målet effektivitet, glädje och passion.

Boka: 0708 77 66 67. info@winkir.se
 

 Musik är bäst på scen 

 Teater är omvälvande 

© 2019 Svensk Musik och Teater AB. info@winkir.se   

Telefon: 0708 77 66 67