top of page
Sök
  • Cecilia Lindecrantz

22 spelningar på samma ställe lockar fortfarande ny publik- Så gör du för att få fullsatt!


Snart åker Ted Gärdestad- Sångerna och livet till Café August och detta blir den 21:a och 22:a spelningen Erik framför där. Hur lyckas det nästan alltid bli fullsatt på dessa spelningar?

Jag ringde upp för att höra mig för.

Gun som arbetar där berättade att dom sakta arbetat sig uppåt och att man måste få tillit från sin publik. De lägger alltid ut info på hemsidan och syns på sociala medier. Det huvudsakliga är att man bokar musik av god kvalitet. Är alla program bra litar dom även på att något nytt program är bra.

De har nu drivit verksamheten i 18 år varpå 15 år med musik. En annan faktor är att dom försöker anpassa tiderna. Vid 18.30-19.00 brukar de första gästerna komma och äta en bit mat. Vid 20.00 börjar spelningen och vid 23.00 stänger dom. Det hinner därför aldrig bli för stökigt och de partysugna hinner gå vidare till andra ställen efter.

Att anpassa musiken till publiken är också väldigt viktigt berättar hon. Hos dom är publiken 40+ och vår Gärdestadspelning har gått hem över 20 gånger där.

"Jag hörde att ni nu slutar med verksamheten, hur kommer det sig då det verkar så populärt?"

undrade förstås jag.

Gun berättade att de hyrt stället och att ägaren bestämt sig för att sälja. På Facebook har de nu startat en grupp som heter "Rädda Café August", hittills har över 3 000 personer ställt sig bakom det.

Sammanfattningsvis:

Skapa ett förtroende till din publik

Boka in musik av hög kvalitet

Anpassa spelningens tider

Anpassa musiken till publiken

Se till att synas även i dina sociala medier

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page