top of page
Sök
  • Svensk Musik och Teater Winqvist

Det blåser medvind för de små scenerna

Vinden har vänt! Under lång tid har festival- och arenaföreställningar expanderat, festligt och mycket folk, men kanske inte den största kulturupplevelsen. Nu har det vänt, strömmen går tillbaks mot de små scenerna.

Trenderna tar ibland oväntade vägar. Många har trott att de påkostade mastodont föreställningarna ska expandera i all evighet, men det verkar som en stor del av publiken, i alla åldrar, börjat upptäcka att den lilla scenen ger en större kulturell upplevelse. Arenorna kan med ljus och fyrverkerier skapa känslor, men den lilla scenen ger en djupare upplevelse.

För sifferbitaren så kan det vara svårt att få tag på relevanta mätningar, men tillexempel så ökar biobesöken, främst på mindre biografer. Många uppskattar att det är enkelt att gå och att upplevelsen blir stor. Och steget från bio till den lilla scenen behöver inte vara lång.

En förklaring kan också vara att TV-utbudet via appar ökar. När vi inte längre behöver planera vår tid efter en tablå-TV så blir vi mer kräsna och väljer det som vi verkligen är intresserade av och kan då ta oss tid att uppsöka de små scenerna, det är några av många möjliga förklaringar.

För arrangörer som är ute efter pengar så kommer alltid de stora scenerna och arenorna att omsätta mest. Men för arrangörer som älskar kultur så är nyheterna goda, allt mer publik upptäcker de små scenerna.

Det är viktigt att vi som arbetar med kultur reagerar direkt och ser till att de små scenerna fylls med bra program, det är precis så vi tänker. Titta på vårt utbud, det är hög kvalitet för små scener. Se: www.erikwq-riks.se

Erik Winqvist www.winkir.se

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page