top of page
Sök
  • Svensk Musik och Teater Winqvist

Erik Mjörnell gillar tapas och spelar med Sara Kelly


Jag ringde till gitarristen Erik Mjörnell och ställde några frågor!

Vad håller du på med just nu?

Igår var jag och spelade in en skiva i Stockholm. Sound Trade, en studio Solna. Kul att få jobba i en anrik och fortfarande aktiv klassisk studio. De flesta studiorna, inklusive min egen, har ju med den moderna tekniken blivit små och trånga. Men här fanns analoga mixerbord och mycket annat spännande.

Innan det så var det ett företagsgig med Stefan Rapo. Swedbank hade fest och Stefan fick med sitt qiuz en hiskelig fart på publiken, det är kul när festen toppar utan allt för mycket sprit, musiken kommer i centrum.

Förra veckan levererade jag gitarr till den amerikanska artisten Megan Allen, skickade i väg snygga gitarriff till hennes nya skiva

Vilket är det häftigaste gig du haft?

Det var nog på en fotbollsstadium strax söder om Los Angeles med Sara Kelly, eller kanske den klubbspelning som vi sedan hade på The Viper Room på Sunset Boulevard LA. Det blev en häftig spelning. Sara Kelly är verkligen kul att jobba med.

När får du mest använda din kompetens, allra mest utmanande?

Det är nog i ”Det blir bättre” där jag spelar olika gitarrer och dessutom får sjunga. Normalt brukar jag bara köra. I denna förställning är det också mycket som föds i sekunden och då gäller det att vara uppe på tårna. Ett annat utmanande gigg är med Bengt Johansson där jag spelar olika gitarrer och mandolin.

När känner du att du mest odlat ditt konstnärskap?

Det var nog innan jag bildade familj. Redan från 12 årsåldern så levde jag bara för musiken och skapade hela produktioner själv, sedan när jag kom till övre tonåren så spelade jag i band och jobbade med helheten. Det var just det att enbart tänka på musik som fick mig att förstå konstens och musikens magi. Det utvecklade mig och la grunden för det jag gör idag. Känns som ett privilegium att ha fått gå totalt in i musiken under så många år.

Vad är din favorit mat?

Tapas, kul med många små rätter att botanisera bland.

Har du något att tillägga?

Det hände något kul för några veckor sedan när jag var i San Agustin på Gran Canaria, när jag var och handlade i matbutiken så tyckte jag att det var en rackans bra musik i snabbköpet. När jag lyssnade lite noggrannare hörde jag att det var jag som spelade. Hade skickat gitarr komp till Sweet California, en spansk grupp med tre tjejer. Därefter kom en annan låt med ett annat band som jag också var med på. Kul för egot att höra mig själv i ett snabbköp på en ö i atlanten.

Erik Mjörnell är född och uppvuxen i Finspång, nu har han sin studio i en liten by utanför Örebro. Mitt i Sverige, lätt att turnera med olika musiker från hela landet. För Winkir Musik och Teater är Erik Mjörnell aktuell i ”Det blir bättre” och ”Ted Gärdestad – sångerna och livet”.

Text av Erik Winqvist

68 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page