top of page
Sök
  • Svensk Musik och Teater Winqvist

Vi kommer till Folk och Kultur

Gör FOLK OCH KULTUR världen bättre?

För andra året anordnas FOLK OCH KULTUR. En kraftsamling för hela kulturlivet. Några dagar med massor av folk som diskuterar och tittar på kultur. På plats finns politiker, arrangörer, eldsjälar, tjänstemän, journalister och många artister.

Evenemanget syftar till att lyfta fram kulturens betydelse när vi vill skapa ”det goda samhället”. Teater och musik gör skillnad! Jag hoppas att vårt miljöengagemang ska få politikerna att accelerera sitt beslutsfattande, vi behöver åtgärder nu!

Vi kommer att ha två framträdanden på torsdagen den 7 februari. Först gör vi en kortversion av LEVE TEXTEN. En timme i blackboxen och på kvällen tar vi oss till Ölkultur med en lite informellare föreställning där vi presenterar några av våra mest omtyckta låtar.

Du har väl läst vår fina recension av LEVE TEXTEN?

Om inte så finns den längre ner i detta brev. Det finns massor av recensioner på hemsidan.

Recension LEVE TEXTEN. Helahälsingland.se Ulf Torstensson

"Gruppen, som går under beteckningen Winkir, består av Erik Winqvist, Simon Forsman och Tobias Grenholm. De har i femton år producerat föreställningar som hyllats av publik och recensenter. Och de blev hyllade även i Bollnäs efter avslutad föreställning, som innehöll många av de både personliga men även globala problem som vi människor ställs inför idag.

Framförda texter i både sång och mellansnack handlade om miljöförstöring, glädje, död och kärlek, jämställdhet, synd och skam. Tunga ämnen, men sångtexterna grep oss åhörare med allvar och eftertanke. Sångtexterna fick oss att inse vårt ansvar, inte bara mot oss själva, utan även gentemot kommande generationer."

Massor av recensioner finns på hemsidan.

Dela kampanjfilmen från skogen över tiotusen visningar

SKOG OCH SAXOFON får allt mer uppmärksamhet först var det Sveriges Radio, sedan TV4 och nu har jag och Edward Beskow gjort en film tillsammans med Greepeace. Den finns på Youtube. På Facebook har Greenpeace lagt ut en kort kampanjfilm gå in och dela den.Filmen på Yutube är sju minuter lång, jag vandrar i skogen med min saxofon och reflekterar över hur vi hanterar vår natur. https://www.youtube.com/watch?v=MiYO0yDUog4

Filmen som Greenpeace har publicerat är bara en dryg minut lång och handlar om samma saker, men det är en kampanjfilm. Den har redan femtusen visningar, det får gärna bli fler.

Gå in på Facebook och dela den.https://www.facebook.com/greenpeace.sverige/videos/604385933344364/

Ett axplock ur vår repertoar:

LEVE TEXTEN -Vi har samlat Europas bästa låttexter

DET BLIR BÄTTRE -Vi påstår att hitlåtar kan användas på nya sätt

TED GÄRDESTAD -Livet och sångerna

DOM SOM KÄNDE LIVET -De älskade låtarna/visorna framförda så som du aldrig hört dem, men alltid kommer att vilja höra dem

LOWER EAST MANHATTAN PROJECT - Det vi gör är en form av smältdegel av all jazz, ganska mycket med frijazzens verktyg, alltid bekvämt för publiken. Omvälvande, förvånande

SKOG OCH SAXOFON -Erik Winqvist gör musik av urskogens vibrationer

GILLA MUSIK OCH TEATER -Vi vill även göra en insats för högstadiet och gymnasiet. Små scener ger stora upplevelser

Bokning och information:

Telefon: 0708 77 66 67 e-post: info@winkir.se

www.winkir.se

Ofta kommer det fram publik och säger att det var mer än de förväntade sig, att de är överväldigade. De brukar säga att de fått nya infallsvinklar och att de måste gå hem och tänka på allt som hänt.

Vi brukar använda ganska kända låtar för att nå in med viktiga budskap. Vi vill påverka. Vi vill att publiken ska ha det bra.

6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page